Mijn werkwijze

Motorrijbewijs halen in Alkmaar? Ik ben Linda!
Jonger dan 21 jaar?

Jonger dan 21 jaar? Dan les je op een lichte motor: A1. Je mag je theorie-examen vanaf je 17e doen. Je kunt met je praktijklessen beginnen zodra je je motor theorie-examen hebt behaald of je autorijbewijs hebt. Vanaf 18 jaar mag je de praktijkexamens AVB (voertuigbeheersing) en AVD (verkeersdeelneming) doen voor het motorrijbewijs A1.

Ben je 21 jaar of ouder?

Ben je 21 jaar, dan mag je het motorrijbewijs A behalen met code 80. Met code 80 mag je rijden op een driewielige motor, een lichte motor (A1) en een middelzware motor (A2).

Code 80 vervalt twee jaar na het behalen van je A-rijbewijs of als je voor die tijd 24 wordt. Als je voor het behalen van je A-rijbewijs het A2-rijbewijs al hebt, vervalt code 80 op het moment dat je het A2-rijbewijs twee jaar bezit.

Als de code vervalt, mag je ook op een zware motor (A) rijden. Je hoeft daarvoor geen extra examen meer te doen, maar als je nog geen 24 bent, moet je wel een nieuw rijbewijspasje aanvragen bij de gemeente. Doe je dat niet, dan vervalt de code 80 pas als je 24 bent.

Ben je 24 jaar of ouder?

Ben je 24 jaar of ouder? Dan kun je direct met je motorrijbewijs A aan de slag. Je moet dan een theorie-examen en de twee praktijkexamens afleggen.

Neem dan contact met me op voor een persoonlijk adviesgesprek!

Neem contact op voor je eerste les!

Mijn tarieven

Haal je motorrijbewijs bij Linda

Motor intakeles 90 min € 50,-
Motorrijles 60 min € 56,-
Motorrijles 90 min € 84,-

Haal veilig en snel jouw AVB

CBR AVB € 175,-
CBR theorie examen € 41,-
Zelf reserveren op mijn.cbr.nl

Haal veilig en snel jouw AVD

CBR AVD € 275,-
CBR Gezondheidsverklaring €41,50
Zelf indienen op mijn.cbr.nl